#004 MAND-HUND-JORD – Kan Du Høre, Hvad Jeg Ser?

Med inspiration fra krimigenren skal vi her ud og lave en leg: “Kan du gætte, hvad jeg ser?”. Ved at lytte til de tilfældige lyde, som kommer med på denne vandring gennem et landskab i en provinsby i Danmark, bliver du inviteret til at gætte med: Hvor er vi? Hvilken slags landskab? Kan du høre, at katten er grå? Samtidig kommer vi et kort smut forbi Shakespeare som inspiration for podcasting, og skal i fællesskab benoves over, hvordan du som lytter slår alle rekorder i attention span og tålmodighed….

Den koreanske krimi-serie, der bliver nævnt hedder Voice, læs mere her.

I indledningen til Shakespeares samlede dramatiske værker kan vi læse: “Der var ingen inddeling i scener eller akter. Scenen skiftede til et nyt sted simpelt hen ved, at skuespillerne forlod scenen. .. Det afgørende for digteren var, at skuespillet … kunne spilles som et kontinuerligt hele.. ” Uddrag fra Macbeth, hvor replikkerne skal angive, hvad vi skal forestille os, og stemningen:

Duncan: En smuk beliggenhed har denne borg! Hvor fredfyldt luften smyger sig, så let og mildt, om vore sanser.
Banquo: Somrens gæst, den kirkeglade svale, viser klart ved at den gerne bygger rede her, at himlens ånde dufter lifligt mildt”

Lyt og abonnér på:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s